Tänä keväänä valmistuu noin 25 200 uutta ylioppilasta. Ylioppilastutkintolautakunta on antanut kirjoitusten tulokset tänä aamuna kouluille, joilta kokelaat saavat omat tuloksensa. Myös Ylen ylioppilaskoneen nimet on saatu kouluilta. Nimilistoja päivitetään sitä mukaa, kun uusia tietoja tulee.
Listoihin voi tulla korjauksia vielä lakkiaispäivään asti ja myöhemminkin, kun puuttuvia lukio-opintoja tai kaksoistutkintoja valmistuu.
Kevään ylioppilastutkintoon ilmoittautui 40 271 kokelasta, mikä on noin 600 vähemmän kuin viime keväänä. Uusista ylioppilaista noin 430 on suorittanut tutkintonsa kokeet jo aiemmin, mutta saanut opintonsa valmiiksi vasta tämän vuoden puolella.
Noin 1120 henkilöä on suorittanut tutkinnon kokeet hyväksytysti, mutta ei ole vielä saanut opintojaan valmiiksi. Kaiken kaikkiaan 25 900 henkilöä on suorittanut tutkinnon kokeet hyväksytysti tänä keväänä. Kevään pisterajat voit katsoa täältä.
Ylioppilaskirjoitukset järjestettiin tänä keväänä kaikkiaan noin 400 lukiossa. Ne päättyivät maaliskuun lopulla reaaliaineiden kokeeseen. Lakkiaisia vietetään kesäkuun ensimmäisenä päivänä.
– Tuloksia ja arvosanoja vertailtaessa kannattaa muistaa, että kaikki ovat tehneet parhaansa. Saada vaikka alinkin arvosana on parempi kuin jättää kokonaan osallistumatta, kertoo ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä.
Matematiikka sähköistyi viimeisenä
Tänä keväänä kaikki ylioppilaskokeet tehtiin ensimmäistä kertaa sähköisesti. Paperivastauksista luopuminen alkoi vaiheittain syksyllä 2016, ja viimeisenä aineena digitaaliseksi tuli matematiikka tänä keväänä.
Julkisuudessa juuri matematiikan kokeen digitalisointi huolestutti etukäteen kaikkein eniten. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan siinä ei kuitenkaan ilmennyt suuria teknisiä ongelmia.
– Myös palautekyselyssä matematiikan kokeessa vastaamisen helppous ja matemaattisten merkintöjen tekeminen saivat pääosin positiivista palautetta, Tiina Tähkä kertoo.
– Siirtymä paperikokeista digitaalisiin ylioppilaskokeisiin on ollut iso muutos lukioille, mutta nyt se on todellisuutta. Kokeiden aineistoja pidettiin yleisesti monipuolisina.
Murto-osa kieltää nimensä julkaisun
Kaikkien uusien ylioppilaiden nimet eivät tule ylioppilaskoneeseen, koska osa on kieltänyt nimensä julkaisun. Tiina Tähkän mukaan kieltäneiden määrä ei kuitenkaan ole suuri.
Ylioppilastutkintolautakunta ei tietosuojan vuoksi julkaise verkkosivuillaan tutkinnon suorittaneiden nimiä.
Lue myös:
Yksi ylioppilas kirjoitti kymmenen laudaturia – näissä kouluissa tehtiin parhaat tulokset